Over Jacqueline en haar motivatie

Na een carriere in het onderwijs en de cultuur, waar ik veelal organiserend bezig was en evenementen opzette, was ik toe aan iets nieuws.
Dit diende zich aan toen ik een growkit van RotterZwam cadeau kreeg, waarmee je op je eigen koffiedik oesterzwammen kunt kweken. Na een aantal weken had ik twee mooie vluchten oesterzwammen.
Intrigerend vond ik dat; dat je van ‘afval’ opnieuw voedsel kunt maken.
Ben toen geïnspireerd geraakt door Gunter Pauli, de bedenker van de Blauwe Economie.

De Blauwe Economie

De Blauwe Economie is een andere manier van economisch denken. Er wordt in de basisbehoeften voorzien met wat lokaal voorhanden is. Het is gebaseerd op hoe de natuur werkt en gaat uit van samenwerking in plaats van concurrentie.

Pauli stelt onder andere dat het creëren van afval niet het probleem is dat we moeten oplossen. Hij zegt: “Als een levend wezen geen afval voortbrengt is het waarschijnlijk dood, of in elk geval erg ziek”. Het echte probleem dat wij hebben, en dat we moeten aanpakken, is dat we ons afval verspillen.

Dat is waar ik me met ZuiderZwam voor wil inzetten; afval (in dit geval koffiedik) omzetten naar voedsel.

page.php

© ZuiderZwam

Gemaakt door Repzz